Vândut de organicsfood.ro
Otet de mere pentru baut organic - secretul natural pentru o sanatate de fier. Otetul de mere este un aliment stravechi, apreciat de milenii pentru beneficiile sale multiple asupra sanatatii. In era moderna, acest elixir natural si-a recastigat popularitatea, fiind considerat un adevarat superaliment. Otetul de mere organic, in special, se remarca prin puritatea si proprietatile sale terapeutice superioare. Produs prin fermentarea naturala a merelor proaspete, fara adaosuri artificiale, otetul de mere bio ofera o gama larga de nutrienti si compusi bioactivi valorosi pentru organism.Descopera in continuare secretele acestui ingredient versatil si cum il poti integra in dieta ta zilnica pentru a-ti imbunatati starea de sanatate si vitalitatea. De la detoxifiere si slabire, pana la reglarea glicemiei si intarirea sistemului imunitar, otetul de mere organic are potentialul de a deveni aliatul tau de nadejde intr-un stil de viata sanatos.Compozitia si proprietatile otetului de mere organicOtetul de mere organic este obtinut printr-un proces de fermentatie in doua etape. Initial, zaharul din mere este transformat in alcool de catre drojdii. Ulterior, bacteriile benefice convertesc alcoolul in acid acetic - principalul compus activ al otetului. Acest proces natural de fermentatie confera otetului de mere o compozitie complexa, bogata in:Acid acetic (4-6%)Vitamine (B1, B2, B6, biotina, acid folic, niacina, acid pantotenic)Minerale (potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, fier)AminoaciziEnzimePectinaPolifenoli antioxidantiDatorita acestei compozitii valoroase, otetul de mere organic prezinta numeroase proprietati benefice:Antibacterian si antifungicAntioxidantAntiinflamatorDetoxifiantAlcalinizantImbunatateste digestiaRegleaza glicemiaFavorizeaza scaderea in greutateStimuleaza sistemul imunitarEste important de mentionat ca otetul de mere organic, nepasteurizat si nefiltrat, contine "mama otetului" - o substanta tulbure formata din enzime si bacterii benefice, care ii potenteaza efectele terapeutice.Beneficiile consumului regulat de otet de mere organicIncluderea otetului de mere organic in alimentatia zilnica poate aduce multiple avantaje pentru sanatate:Sustine digestia si sanatatea intestinalaAcidul acetic si enzimele din otetul de mere stimuleaza productia de suc gastric si sucuri digestive, imbunatatind procesul de digestie. De asemenea, actioneaza ca un prebiotic, hranind bacteriile benefice din intestin si favorizand echilibrul microbiotei intestinale.Ajuta la reglarea glicemieiStudiile au aratat ca otetul de mere poate creste sensibilitatea la insulina si reduce nivelul glucozei din sange dupa mese. Acest efect este deosebit de benefic pentru persoanele cu diabet de tip 2 sau prediabet.Favorizeaza scaderea in greutateConsumul de otet de mere inainte de mese poate creste senzatia de satietate, reducand aportul caloric. In plus, acidul acetic pare sa stimuleze metabolismul si sa inhibe depozitarea grasimilor.Reduce colesterolul si triglicerideleCercetarile sugereaza ca otetul de mere poate scadea nivelul colesterolului LDL ("rau") si al trigliceridelor, contribuind la sanatatea cardiovasculara.Efect detoxifiant si alcalinizantDesi are gust acid, otetul de mere are un efect alcalinizant asupra organismului, ajutand la echilibrarea pH-ului. Stimuleaza functia hepatica si renala, favorizand eliminarea toxinelor.Intareste sistemul imunitarBogat in antioxidanti si compusi bioactivi, otetul de mere combate stresul oxidativ si inflamatia, sustinand imunitatea naturala a organismului.Imbunatateste sanatatea pielii si a paruluiAplicat topic sau consumat intern, otetul de mere poate ameliora diverse afectiuni ale pielii, conferind stralucire tenului si parului.Cum sa incluzi otetul de mere organic in dieta taPentru a beneficia de proprietatile terapeutice ale otetului de mere, este important sa-l consumi in mod corect si regulat. Iata cateva sugestii practice:Bautura tonifianta de dimineataAmesteca 1-2 linguri de otet de mere organic in 200 ml apa caldaAdauga optional suc proaspat de lamaie si o lingurita de miere crudaConsuma pe stomacul gol, cu 20-30 minute inainte de micul dejunDressing pentru salateCombina 2 parti ulei de masline extravirgin cu 1 parte otet de mereAdauga ierburi aromate, usturoi, mustar Dijon dupa gustFoloseste pentru a da savoare salatelor verzi sau de legumeMarinata pentru carne sau legumeAmesteca otet de mere cu ulei, ierburi si condimenteLasa carnea sau legumele sa se marineze minim 30 minute inainte de gatireSupl
Preț:
Vânzător: Organicsfood.ro
Brand: Limafood